Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 14 de novembre del 2016

E.T.Lab

En una de les sessions d'habilitats comunacituves vam anar a veure el material del Laboratori d'educació i tecnologia del Campus Terres de l'Ebre.
Hi ha una gran quantitat de recursos per a l'ensenyament i l'aprenentatge. Ens vam dividir en petits grups per poder manipular mes facilment amb els aparells.
Hi havia:


  1. Una una pissarra digital que progectava a sobre d'una taula i amb uns llapis especials podies escriure , dibuixar... A part de fer tot el que ens ofereix un ordinor.
  2. Un aparell anomenat NINUS, que projectava imatge al terra i l'objectiu es que el nen realitazi les activitats que s'indiquen. Per exemple nosaltres vam utilitzar un programa que et feia ballar.
  3. També una wii amb jocs destinats a l'educació.
  4. Un aparell on amb la mà es podien moure objectes amb 3D que es veien en una pantalla.
  5. Es podia interactuar amb un gran nombre de tablets i sincronitzar-les per poder treballar tots amb la meteixa activitat.

dimecres, 9 de novembre del 2016

Turning point

Turning point és una tecnologia innovadora, es tracta d'una aplicació que s'executa des del Power Point. És un mètode de pregunta/resposta molt eficaç ja que t'ofereix una quantitat d'aplicacions incontables. Per als professors és una eina que pot servir per veure el procès i evaluar els alumnes sense que ells tinguin la pressió d’estar fent un examen propiament dit; a més de demanar la seva opinió de manera anònima, organitzar concursos per fer més divertida una classe...

Funcionament:


Es crea una diapositiva amb una pegunta i es donen un nombre concret de respostes (tipus test). Aleshores, consisteix en que el professor o conferenciant, reparteix als oients uns petits comandaments conectats a l'ordinador mitjançant una red, com el bluetooth, que es creada per un petit pen drive. A continuació es fa la presentació, es mostra la pregunta a la pantalla i i tothom prem el botó que creu que porta la resposta correcta, un cop ha votat tothom, apareixen les gràfiques amb els vots contabilitzats.

dijous, 3 de novembre del 2016

PDI

PDI o pissarra digital interactiva ofereix una quantitat de possibilitats inimaginables. A diferència d'una pissarra convencional, on només es pot escriure amb un guix, en aquesta es pot projectar tot el que es vulgui. Així el professor te molta més llibertat a l'hora de fer una explicació ja que pot utilitzar els milions de recursos que ens ofereix la informàtica.

PDI és una pantalla sensible on es projecta des d'un ordinador i permet interactuar amb un llapis o el dit i fer qualsevol funció que es pugui realitzar amb un ordinador.

Aquest recurs té moltes aplicacions a l'aula ja que els alumnes poden exposar treballs, fer explicacions més interactives, facilita els debats en grup... Per als més petits també aporta moltes coses interessants, per exemple, a l'hora d'explicar un conte, ens podem acompanyar d'imatges, vídeos o qualsevol cosa que ens interessi. Els nens poden interactuar amb la PDI fàcilment gràcies a la gran quantitat d'activitats que hi ha dissenyades per desenvolupar a classe.

Arxiu d'interès: http://blocs.xtec.cat/pdibadalona/que-es-una-pissarra-digital/