Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 12 d’octubre del 2016

Google Drive


Google Drive és una plataforma que ens ofereix una gran quantitat de possibilitats, ja sigui dins l'aula o fora. És una plataforma d'emmagatzematge de dades de tot tipus, ja siguin PDF, documents Word, fotos, vídeos, música... I, a més, és compatible per a Windows i per a MAC IOS.


Una de les tasques més importants a l'hora de treballar com a professor és la relació amb els companys de feina; això comporta que un claustre de professors estigui en contacte gairebé permanent. Google ofereix la possibilitat de tenir un espai reservat on es poden guardar arxius de manera conjunta o individual. Aquest fet millora la comunicació ja que dos o més professors poden treballar al mateix document, cadascú des de casa seva i no haver de fer intercanvis incòmodes o haver de quedar expressament per realitzar una tasca així de senzilla.

També millora la feina del professor  ja que pot crear la seva propia base de dades guardant tots els documents que necessiti a Drive i desprès utilitzar-los a classe sense necessitat de portar un pen drive o el seu propi ordinador.






-Què és una WebQuest?
  
"Una WebQuest és una proposta didàctica de recerca guiada, que utilitza principalment recursos        d’Internet. Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, contempla el treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza la construcció del coneixement mitjançant la transformació de la informació en la creació d’un producte i conté una avaluació directa del procés i dels resultats."

Aquesta definició se li va donar a les segones jornades de Webquest, que es van realitzar al 2006.

-Objectius:

L'objectiu principal és donar sentit a la búsqueda d'informació a la xarxa. Aquesta recerca ha de ser complexa, no pot ser nomès donar resposta a una sèrie de preguntes o reproduir les indicacions que hi ha en una pantalla, a més el pensament pot ser crític o creatiu ja que que pot implicar la solució de problemes. 

-Tipus:

1. A curt termini, on l'objectiu és adquirir i integrar-se en el coneixement d'un contingut determinat i és dissenyada per ser acabada entre un i tres dies de classe.
2. A llarg termini, està dissenyada per realitzar la tasca durant una setmana o un mes de classe. Implica una feina profunda i elaborada, i normalment es realitza una presentació al finalitzar l'activitat.
3. Miniquest, és una petita versió de les anteriors, el seu procediment es redueix en tres passos: Escenari, Acció i Producte.